Search found 16 matches

by zlite
Fri Mar 02, 2018 9:23 pm
Forum: FAQ
Topic: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?
Replies: 7
Views: 5215

Re: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?

I've solved the "Bad GPS Health" issue and the "EKF3 waiting for GPS config data" by switching to EKF2, but I'm still getting AHRS errors, it won't change modes and the rover movement is not showing up on the Mission Planner map view.
by zlite
Wed Feb 28, 2018 11:19 pm
Forum: FAQ
Topic: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?
Replies: 7
Views: 5215

Re: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?

Thanks -- I'll check that. Are you also getting AHRS errors, as I am?

And are you able to change modes to Auto? Mine won't leave Hold because of those errors.

Also, the instructions said to set Pin15 function to UART, but you've got it as SPI. Could that make a difference?
by zlite
Tue Feb 27, 2018 8:39 am
Forum: FAQ
Topic: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?
Replies: 7
Views: 5215

Re: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?

I can now get ArduRover 3.2 to recognize the beacons by setting GPS Type to 5 (NMEA) rather than 0 as the instructions say, but now I'm getting "Bad GPS Health" and AHRS errors, and it won't let me change modes. Has anyone got this running?
by zlite
Sat Feb 24, 2018 1:28 am
Forum: FAQ
Topic: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?
Replies: 7
Views: 5215

Re: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?

I got the beacons to be recognized by setting GPS Type to 5 (NMEA) rather than 1 (none), but it's still given AHRS and "Bad GPS" errors and won't let me switch modes.

ArduRover 3.2 on Pixhawk
by zlite
Tue Feb 20, 2018 6:38 pm
Forum: FAQ
Topic: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?
Replies: 7
Views: 5215

Re: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?

Update: I managed to get it recognized by setting GPS Type to 5 (NMEA) rather than none. So now I can get 3D lock if the hedgehog is moving. However, I'm still getting AHRS errors and "Bad GPS Health" warnings, and as a result it won't let me switch into auto mode.

Anybody solved this?
by zlite
Sat Feb 17, 2018 5:33 am
Forum: FAQ
Topic: Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?
Replies: 7
Views: 5215

Marvelmind instructions no longer working with latest ArduRover?

The Marvelmind ultrasonic beacons work great with the latest ArduCopter (3.5) but with ArduRover 3.2, I get a "No GPS" with all the same settings on Pixhawk. Anybody know why ArduRover no longer works with Marvelmind? I'm following all the regular instructions, including using EKF 3.